Jesteś tutaj: Start Aktualności Świetlica dla klas 4-6 w budowie

Świetlica dla klas 4-6 w budowie

Wakacje na półmetku. Uczniowie odpoczywają po ciężkim roku nauki. Świeci słońce, nie trzeba rano wstawać, a Szkoła dopiero za miesiąc. Stowarzyszenie Przyjaciół Szkoły Podstwowej Nr 18 w Zielonej Górze na wakacje nie poszło. Zaraz, po zakończeniu roku szkolnego, ruszyła budowa świetlicy dla klas 4-6. Dotychczasowa świetlica została poszerzona o gabinet Pani Dyrektor Grażyny Ratuś. Na nową świetlicę zajęto również część szkolnego korytarza. W świetlicy trwa skuwanie tynków, wymiana instalacji (elektrycznej, ciepłego ogrzewania), wymiana okna, wymiana drzwi, wylewka i równanie podłogi ... Wszystko dla dzieci, które po wakacjach wrócą do Szkoły ! Jest jeszcze dużo do zrobienia, ale zobaczcie, ile już zrobiliśmy. Nadszedł czas na uruchomienie wyobraźni. Wyobraźcie sobie, że już za miesiąc, ściany świetlicy ozdobi graffiti. Będzie nowoczesny sprzęt, dostęp do internetu, wygodne siedziska. Będą bezpieczne i szczęśliwe dzieci.

Kochani Rodzice, potrzebujemy Was, jak nigdy dotąd ! Przyłączcie się do budowy naszej - waszej świetlicy. Kilkoro Rodziców wsparło nas finansowo. Ich nazwiska, po uzyskaniu stosownej zgody, dopiszemy na Listę Darczyńców. Potrzebujemy materiałów budowlanych, farb, wyposażenia świetlicy.... Nie bądźmy obojętni wobec wspólnych inicjatyw nam służących. Podzielmy się sobą z dziećmi i dla dzieci. To jest właśnie ten moment ! Czekamy na Was !

Gościmy na stronie

Naszą witrynę przegląda teraz 57 gości